Paket Ekonomi - Till nyfödda

  • 399 kr
  • 360 kr

Här har vi sammanställt ett litet paket som passar föräldrar som letar efter ett system som är prisvärt, flexibelt och genererar lite tvätt. Paketet

Läs mer
I lager.
Lagersaldo: 3
Dela

Här har vi sammanställt ett litet paket som passar föräldrar som letar efter ett system som är prisvärt, flexibelt och genererar lite tvätt. 

Paketet innehåller: 1 blöjskal från Milovia och 3 inlägg från Culla di Teby.
Är du nöjd med ditt köp och känner att du vill fortsätta använda tygblöjor behöver du köpa fler skal och inlägg. Beroende på hur ofta du vill tvätta och i vilken utsträckning du vill använda tygblöjor behöver du 3-5 blöjskal och 20-30 inlägg. I detta paketet skickas blöjskalet i osorterade mönster.

Användning: Du lägger ett eller två av inläggen i blöjan, beroende på hur länge du vill att den ska hålla. Med ett inlägg håller blöjan cirka två timmar. Inlägget har två olika sidor, den mjuka sidan med mikrofleece håller bebisens rumpa torr och den andra sidan som består av bambu gör att bebisen känner att det blir blött när hen kissar. När du byter blöjan behöver du bara byta inlägget. Blöjskalet kan användas flera gånger och behöver bara tvättas när du ser att det är smutsigt eller när det börjar lukta.

Justering av storlek: På blöjans framsidan finns knappar för att du ska kunna justera den så att den passar din bebis. Det finns knappar både för att ändra höjden av blöjan och för att justera den runt midjan. Tygblöjor ska sitta som vanliga underkläder och bör inte glipa runt benen.

Förvaring av smutsiga tygblöjor: Är det endast kiss i blöjan tar du av den som en vanlig engångsblöja, men istället för att slänga den lägger du den i en luftig påse. Det finns speciella blöjpåsar (här hittar du enkla och prisvärda blöjpåsar). Så länge bebisen endast får bröstmjölk eller ersättning behöver man inte spola av bajset eftersom det är vattenlösligt. Men om man vill kan man såklart göra det innan man lägger ner den i blöjpåsen. 

Tvätt:  Tygblöjor tvättas i 60 grader minst var tredje dag. Välj gärna ett program med förtvätt och en extra sköljning så att blöjorna blir riktigt rena. Stäng av alla vattensparande program, använd gärna ett parfymfritt tvättmedel men aldrig sköljmedel. Du kan torktumla tygblöjorna på låg värme, men de hängtorkar oftast på ett par timmar.

Storlek: 2,5 - 7 kg

Material: Alla materialen har Ökotex standard 100
Blöjskal: Utsidan: PUL (polyuretanlaminerad polyester) Insidan: Flikar i fram- och bakkant: 100% polyesterfleece 
Inlägg: Kärnan: 100% polyester Övre sida: 100% polyester Nedre sida: 56% bambu viskos, 24% bomull, 20% polyeten