Alma och Olmo - Knäppuppblöja

  • 495 kr

Alma och Olmos unika design gör deras knäppuppblöja till det perfekta skalet! Skalet gör blöjbyten snabbt och enkelt. Man lägger i sitt favorit inlägg och antin

Läs mer


I lager.
Dela

Alma och Olmos unika design gör deras knäppuppblöja till det perfekta skalet! Skalet gör blöjbyten snabbt och enkelt. Man lägger i sitt favorit inlägg och antingen knäpper man knapparna redan innan man sätter på skalet så att man bara behöver dra-upp blöjan om barnet inte vill ligga stilla på skötbordet eller så knäppar man knapparna som vanligt. 

Inläggen hölls perfekt på plats genom de unika resåren på insidan. Trots att blöjan har inga resår runt magen, ryggen eller benen håller den tät samtidigt som den inte lämnar märken på barnens känsliga hud.

Tygblöjan är sydd i mjuk, interlockstickad, merinoull i dubbla lager vilket gör den nätt och följsam.

OBS att blöjan behöver kuras med lanolin för att bli vattentät. 


Läs mer om vad ett ullskal är: Ett ullskal kan användas precis som skal i andra material i kombination med inlägg, prefolds, vikblöjor och eventuellt formsydda blöjor. Ullskal är luftiga, temperaturreglerande så man kan använda de både på vintern och sommaren. Ullskal använder man ofta för att de är nättare än ullbyxor så det är lättare att få över byxor.  

Passform: Nätt och smal i grenen, normal till liten i storleken.

Uppsugningsförmåga: Ull kan absorbera 1/3 av sin vikt i vätska, men det behövs ändå inlägg för att få tillräcklig med absorption. 

Till natt/dag: Används framförallt på dagen.

Tillverkningsland: Sverige

Certifieringar: Ullen som används är ekologiskt, mulesingfri och IVN-certifierad 

Vad passar till: Vikblöjor, prefolds och inlägg från Windelmanufaktur till exempel

Storlek: 

 XSSML
Midja40-4545-4848-5252-54
Stuss40-4646-5050-5555-57
Stl cl*56/6868/8080/9292/98


Material: 100% ull

Tvättråd: Ullbyxor behöver man tvätta om de är nya, har kommit i kontakt med bajs eller om de känns ofräscha. De flesta tvättar dem var 3-6 vecka. Efter att man har tvättat sina ullbyxor behöver man återfetta dem. Tvättas för hand med ulltvättmedel eller i tvättmaskinen i ullprogram i max 30 grader. Läs mer i "Guide för ullbyxor".

Torktid: Torkar inom 24-36h

Tillverkare: Alma och Olmo är ett svenskt företag som även har sin produktion i Sverige. Ullbyxorna som tillverkas är inte bara av hög kvalitet utan har också en underbar passform. De är nätta och modellen som säljes hos oss kan man även använda som dra-upp blöja. All ull som används är ekologiskt, IVN-certifierad och mulesingfri.