Paket Sparsam - Startpaket med billiga tygblöjor

  • 409 kr
  • 368 kr

Här har vi sammanställt ett litet paket som passar dig som letar efter tygblöjor som är prisvärda. Du kan prova 2 olika system för att se vad som passar just di

Läs mer

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Lagersaldo: 4
Dela

Här har vi sammanställt ett litet paket som passar dig som letar efter tygblöjor som är prisvärda. Du kan prova 2 olika system för att se vad som passar just din familj bäst.

Paketet innehåller: 1 pocketblöja från Mama Koala med tillhörande inlägg, 1 skal från Breberky och 2 prefolds.
Är du nöjd med ditt köp och känner att du vill fortsätta använda tygblöjor behöver du köpa fler blöjor. Beroende på hur ofta du vill tvätta och i vilken utsträckning du vill använda tygblöjor behöver du 15 - 30 pocketblöjor eller 3 - 5 skal och 20 - 30 inlägg. I detta paketet skickas blöjorna i osorterade mönster.

Användning:
Pocketblöjan från Mama Koala kommer med tillhörande inlägg som man stoppa innan användningen i öppningen på blöjans insida.
Skal med prefold: Lägg en prefold i skalet innan användningen. När du byter blöjan behöver du bara byta prefolden. Blöjskalet kan användas flera gånger och behöver bara tvättas när du ser att det är smutsigt eller när det börjar lukta. 

Justering av storlek: På blöjans framsidan finns knappar för att du ska kunna justera den så att den passar din bebis. Det finns knappar både för att ändra höjden av blöjan och för att justera den runt midjan. Tygblöjor ska sitta som vanliga underkläder och bör inte glipa runt benen.

Förvaring av smutsiga tygblöjor: Är det endast kiss i blöjan tar du av den som en vanlig engångsblöja, men istället för att slänga den lägger du den i en luftig påse. Det finns speciella blöjpåsar (här hittar du enkla och prisvärda blöjpåsar). Så länge bebisen endast får bröstmjölk eller ersättning behöver man inte spola av bajset eftersom det är vattenlösligt. Men om man vill kan man såklart göra det innan man lägger ner den i blöjpåsen. 

Tvätt:  Tygblöjor tvättas i 60 grader minst var tredje dag. Välj gärna ett program med förtvätt och en extra sköljning så att blöjorna blir riktigt rena. Stäng av alla vattensparande program, använd gärna ett parfymfritt tvättmedel men aldrig sköljmedel. Du kan torktumla tygblöjorna på låg värme, men de hängtorkar oftast på ett par timmar.

Storlek: ca 6 - 15 kg

Material: 
Pocketblöjan från Mama Koala: TPU (Thermoplastic Polyurethane), fuskmocka. Inlägg 80% bambuviskos, 20% polyester, kärnan 80% polyester, 20% nylon
Skalet från Breberky: 100% polyester (PUL+fleece)
Prefold: 100% oblekt och ekologisk bomull