Fluffrumpan


Windelinge Ullskal - One Size - Olika mönster395 kr

325 kr

Ullskalet från Windelinge består av två lager: bomull och ull. Merinoullen kommer från Europa och alla material är GOTS-certifierat (Global Organic Textile Standard), till och med garnet. Ull som är GOTS-certifierat uppfyller höga krav. Till exempel får fåren endast certifierad foder, betesmarker får inte behandlas med syntetiska bekämpningsmedel och "sheep dip" är förbjudet. Där sänks fåren ned i ett bekämpningsmedel innan klippning - vilket tyvärr är en vanlig praxis vid kommersiell ullproduktion. 

Det här skalet funkar bäst med Windelinges egna inlägg eller vanliga vikblöjor, inlägg, prefolds mm, men passar inte till formsydda blöjor. Med Windelinge får man ett väldigt nätt och lättskött blöjsystem som ger barnet största möjliga rörelsefrihet. 

För att använda så mycket som möjligt av tyget tillverkar Windelinge dreglisar i ull och bomull av tyget som blir över. Så kollar gärna här, kanske hittar du en som matchar din blöja. 

Ull är temperaturreglerande och kan andas. Därför är den mycket bra för barn med känslig hud. Lanolin är ett fett som finns i ull och är smuts- och vätskeavstötande, därför behöver ullskalet inte tvättas så ofta, det räcker med att vädra. Ull behöver man tvätta om de är nya, har kommit i kontakt med bajs eller om de känns ofräscha. De flesta tvättar dem var 3-6 vecka. Efter att man har tvättat sina ullplagg behöver man återfetta dem. Läs mer i "Guide för ullbyxor" 

Storlek: 

One Size från ca. 5 kg till blöjfri 

Material: 

Små grisar

Utsidan: 100% bomull/flanell (kba)

Insidan: 100% ull (kbt)

Alla andrar

Utsidan: 100% bomull (kba)  

Insidan: 100% ull (kbt)

Made in Germany

Flera populära produkter