Buuh - Ullbyxor i merino - Leopard

  • 395 kr

Ullbyxorna från Buuh är sydd i två lager mjuk merino och är lämplig att användas både dag och natt. Byxorna går upp över magen för att även större nattblöjor sk

Läs mer

I lager.
Dela

Ullbyxorna från Buuh är sydd i två lager mjuk merino och är lämplig att användas både dag och natt. Byxorna går upp över magen för att även större nattblöjor ska få plats under dem samt för att ge extra läckageskydd.

Ull är ett material som andas och är naturligt termoreglerande. Detta innebär att ullen reglerar kroppstemperaturen, med andra ord värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt.  På detta sätt gör ullen att blöjan inte känns kall när den blir våt, vilket är en klar fördel under natten när blöjan ska sitta på en längre tid.

Tygets täthet är 800 gsm. 

Byxorna behöver kuras med lanolin för att bli vattenavvisande. 

 

Storlek:

M: 8-12 kg

L: 12+ kg

 

Material:

Inre tyglager: 99 % merinoull, 1 % elastan

Yttre tyglager: 100 % merinoull


Tvättråd:

Handtvättas eller tvättas på ullprogrammet i tvättmaskin på max 30 grader.  Använd tvättmedel speciellt för ull. Lufttorkas.

Ullbyxorna behöver inte tvättas så länge de inte luktar ofräscht eller känns ofräscha. Lanolinet neutraliserar urin, och därför räcker det ofta att låta byxorna torka och vädras om de blivit fuktiga. Beroende på hur ofta du använder ullbyxorna kan det räcka med att tvätta och omkura dem var 3-8 vecka. Har det kommit bajs på dem skall de naturligtvis tvättas och omkuras innan de används igen.