Pupus - Vuxen underbyxor/skal för urininkontinens

  • 300 kr

Den här blöjan/underbyxan togs fram som ett smidigare och nättare alternativ till vuxenblöjan och är framförallt tänkt för urininkontinens om man använder de ti

Läs mer

Produkten är tyvärr slut i lager

Dela

Den här blöjan/underbyxan togs fram som ett smidigare och nättare alternativ till vuxenblöjan och är framförallt tänkt för urininkontinens om man använder de tillhörande inläggen, men de går att använda för all typ av inkontinens om man använder tex det T-formade inlägget som hör till Juniorblöjan och bara knäpper knapparna i fram. Anledningen till att original inläggen inte passar så bra i det fallet är att det inte går tillräckligt högt i bak för att kunna fånga upp allt.

Det här systemet kallas i tygblöjevärlden Snap in One (SIO). Det består delas av ett tätt ytterskal gjort i mjukt PUL tyg som andas, men ändå håller tätt, och ett inlägg som knäpps fast i skalet. Så länge inte skalet blir blött kan det återanvändas flera gånger och du byter bara ut inläggen. Insidan av skalet består av coolmax tyg för att det skall vara behagligt mot kroppen och om inläggen skulle läcka, så ger det ändå en torrhetskänsla. Skalet har en lång mjuk resår både i ryggen och vid magen och har 3 rader med knappar på vardera sidan för att kunna ställas in optimalt.

Ett inlägg följer med byxan. Inläggen är riktigt tunna, men ändå väldigt absorberande. De består av 2 lager mjuk och väldigt absorberande oblekt bambu/bomulls blandning som görs speciellt för Pupus i Polen, och 2 lager EVO som är ett ultratunnt högabsorberande polyester material. Överst och närmast huden är det ett lager fleece för en torr känsla. 

Inlägget har knappar i fram och bakkant för att det inte skall röra på sig.

Byxorna kommer i 2 storlekar
S-L med en ställbar midja mellan 80-100 cm, en längd på ca 73 cm och benomkrets på 40-56 cm

Inlägget i stl S-Lär ca 40 cm långt, 10 cm bred i grenen och absorberar ca 150 ml


XL-XXL är betydligt större och har en ställbar midja mellan 95-137 cm, en längd på ca 87 cm och benomkrets på 54-74 cm.

Inlägget i stl XL-XXL är ca 53 cm långt, ca 14 cm bred i grenen och absorberar ca 250 ml

För att nå sin maximala absorption behöver inlägget tvättas några gånger, men det går utmärkt att använda redan efter en tvätt.
Både skal och inlägg tvättas på 60 grader. Använd ej sköljmedel! Hängtorka helst skalet. Inläggen kan med fördel torktumlas på låg värme.