Allerlei Ullfleecebooster/torrskikt

  • 60 kr

Allerleis stay dry liner/torrskikt är tillverkad av 100% mjuk, len och fluffig merinofleece. Det här är något av det fluffigaste och mjukaste du kan ha mot bebi

Läs mer

I lager.
Dela

Allerleis stay dry liner/torrskikt är tillverkad av 100% mjuk, len och fluffig merinofleece. Det här är något av det fluffigaste och mjukaste du kan ha mot bebisens rumpa! Här är ett alternativ för dem som tycker att Windelmanufakturs torrskikt i kokt ull känns lite strävt, men vill ha ett torrskikt i ull/naturmaterial.

Det fiffiga med ull är att det neutraliserar kisset så det behöver inte tvättas efter varje användning utan det räcker med att vädra det. Det lämnar en torrkänsla och leder bort vätskan från bebis hud och på samma gång fungerar ullen absorberande.  Inlägget kan användas istället för stay dry liners i syntetfleece. Merinoullen absorberar fukt och känns torr mot huden. 

Vid behov kan blöjinlägget enkelt tvättas för hand i ljummet vatten i lite olivtvål, ulltvättmedel eller galltvål och är, efter att det har torkat, redo för nästa användning. Har det kommit mycket kiss i inlägget kan man även skölja av det i bara vatten. Även efter tvätten förblir inlägget underbart mjukt. Tänk på att inte använda lanolin tvål om du vill använda inlägget som en booster/torrskikt, då det gör att ullen istället stöter bort vätskan. 

Vill man däremot använda inlägget som en extra skyddsbarriär mot läckage i ullbyxor, kan man kura det i lanolin. 

Säljes styckvis.

Tvätt: tvättas i 30 grader i ulltvättprogrammet eller helst för hand.

Storlek: 27 cm x 11 cm 

Material: 100% ekologisk muelesingfri merinoull 

Det naturfärgade inlägget är lite tunnare med 305g/kvm, och den i färgen Cappuccino ligger på 340g/kvm

Made in Germany