Buuh - Nattpreflat - Blå

  • 320 kr

En preflat från Buuh som lämpar sig som nattblöja. Den består av två lager tencel och ett lager hampa som sammanlagt blir nio lager absorberande material när de

Läs mer
I lager.
Lagersaldo: 2
Dela

En preflat från Buuh som lämpar sig som nattblöja. Den består av två lager tencel och ett lager hampa som sammanlagt blir nio lager absorberande material när den är ihopvikt. Tencel är ett högabsorberande material, medan hampan både absorberar mycket och har egenskapen att hålla vätska kvar i sina fibrer även vid tryck. Detta minskar risken för tryckläckage när barnet ligger ner. 

Preflaten kan med fördel boostas med ett extra inlägg om barnet kissar väldigt mycket under natten. Booster medföljer ej. Tygblöjan fästs runt barnet med exempelvis Snappi, Boingo eller blöjbälte.

Den behöver ett vattenavvisande blöjskal av PUL eller ull för att bli en komplett tygblöja.

Tencel är ett högabsorberande material som torkar snabbt och dessutom är hållbart producerat. Tyget är silkeslent och bibehåller sin mjukhet över tid. Tencel ger dessutom en sval torrhetkänsla mot barnets hud. För vissa barn känns tencel tillräckligt torrt så att torrskikt inte ens behövs på natten. 


Storlek:

One size: 6-14 kg


Mått:

Höjd: 23 cm.

Preflaten är något större när den är ny för att kompenserna för centimetrarna den krymper vid de första tvättomgångerna.


Material:

Tencel: 93 % tencel, 7 % elastan

Hampa: 55 % hampa, 45 % ekologisk bomull


Tvättråd:

Tygblöjan uppnår sin fulla uppsugningsförmåga efter 6-8 tvättomgångar.

Tvättas på 60 grader. Hängtorkas. 

Vi rekommenderar att ställa in centrifugeringen på 800 varv för alla tygblöjor och inlägg.