Anavy Formsydd - Nyfödd - Kardborre

  • 200 kr

Anavys formsydda blöjor består på utsidan av färgglad bomull och på insidan av en blandning av bambu-viskos-polyester. Blandningen gör blöjan robust och den för

Läs mer

I lager.
Dela

Anavys formsydda blöjor består på utsidan av färgglad bomull och på insidan av en blandning av bambu-viskos-polyester. Blandningen gör blöjan robust och den förblir mjuk även efter många tvättar. Blöjan är elastisk runt ben och rygg vilket gör att det sluter tätt och förebygger läckage. Nyföddblöjan från Anavy har ett extra inlägg som kan sättas in vid behov. Inlägget (50 x 8 cm) fäster man i bak med en tryckknapp i blöjan. 

Läs mer om vad en formsydd blöja är: En formsydd blöja består enbart av uppsugande material och behöver kombineras med en blöjbyxa i PUL eller ull för att bli vattentät. De används oftast på natten.

Passform: Mycket fin passform särskilt på smala lår.  

Uppsugningsförmåga: Mycket bra, håller för nästan alla barn en hel natt.

Torrskikt: Nej, blöjan känns blött när barnet kissar i den. Vill man att den ska kännas torr behöver man köpa ett torrskikt separat.

Till natt/dag: Används framförallt på natten

Tillverkningsland: Tjeckien

Certifieringar: Alla tyger som används har Öko-tex standard 100 och är godkända för barn under 3 år. Blöjan är fri från latex. 

Vad passar till:  Blöjan behöver användas i kombination med en blöjbyxa. Till exempel Anavys egna PUL-byxor så har man den perfekta kombon till natten.

Storlek: Nyfödd (2-6 kg) 

Material: 
Insidan: 80% Bambu-viskos, 20% Polyester
Mellanlager: 80% Bomull, 20% Polyester
Utsidan: 95% Bomull, 5% Elastan. De med ett plus i högra hörnet består av 80% bomull, 20% polyester och absorberar lite mer.
Inlägg: 80% Bambu-viskos, 20% Polyester 

Tvättråd: Tvättas i max 60 grader. Kan torktumlas på låg värme. Innan du använder blöjan första gången bör du tvätta den tre gånger i 60°C med tvättmedel för att optimera sugförmågan. Efter 10 tvättar har blöjan uppnått sin maximala sugförmåga. 

Torktid: ca 24 h 

Tillverkare: Anavy är ett företag från Tjeckien och välkänd för att deras blöjor suger riktigt bra. Blöjorna tillverkas med hänsyn till både människan och miljön.