Anavy Ullbyxa - Storlek XL

  • 310 kr

Denna ullbyxa från Anavy är en så kallad dra-upp modell.  Ull är temperaturreglerande och kan andas. Därför är den mycket bra för barn med känslig hud. Lan

Läs mer

I lager.
Dela

Denna ullbyxa från Anavy är en så kallad dra-upp modell.  

Ull är temperaturreglerande och kan andas. Därför är den mycket bra för barn med känslig hud. Lanolin är ett fett som finns i ull och är smuts- och vätskeavstötande, därför behöver ull inte tvättas så ofta, det räcker med att vädra. 

Ullbyxor är perfekta på natten eller om intervallen mellan blöjbyten ska vara längre. Urin sönderdelas och ammoniak bildas om temperaturen är högre (till exempel i sängen), det är anledningen varför nattblöjor luktar obehaglig på morgonen. Dessutom irriterar ammoniak barnets hud och kan orsaka en röd rumpa. Ull är självrengörande och har en förmåga att inte ta åt sig smuts och dåliga lukter. Helt unikt är också att ull kan bära en tredjedel av sin vikt i vätska utan att att kännas våt. Det tar lång tid innan man känner fukt ifrån ett plagg i ren ull. 

Ullbyxorna behöver man tvätta om de är nya, har kommit i kontakt med bajs eller om de känns ofräscha. De flesta tvättar dem var 3-6 vecka. Efter att man har tvättat sina ullbyxor behöver man återfetta dem. Läs mer i "Guide för ullbyxor".

Storlek: S 3-7 kg

Storlek:  M 6-10 kg

Storlek: L 9-13 kg

Storlek: XL 12-16 kg

Material: 

Utsidan: 95% bomull 5% elastan 

Insidan: 100% merinoull 

Mudd: 95% merinoull 5% elastan 

Made in Europe