Windelmanufaktur- Prefold i hampafleece Hercules

  • 235 kr

En klassisk prefold sydd i två lager hampa/bomullstyg över hela, och 4 lager i mitten. Det betyder att om du viker den på 3 blir det hela 8 lager superabsorbera

Läs mer
I lager.
Lagersaldo: 2
Dela

En klassisk prefold sydd i två lager hampa/bomullstyg över hela, och 4 lager i mitten. Det betyder att om du viker den på 3 blir det hela 8 lager superabsorberande tyg. Den kan vikas i olika storlekar och kan användas som enda inlägg eller tillsammans med tex ett tunnare bomulls eller bambuinlägg. 

Användningen av hampafibrer är bra för miljön: Vattenbehovet för hampa är betydligt lägre än för bomull, vilket är särskilt viktigt för ekobalansen. Det naturliga motståndet mot skadedjur är unikt eftersom växten är helt oattraktiv för skadedjur. Hampan som används i denna produkt är producerad utan bekämpningsmedel. Hampafibrer är extremt stabila naturfibrer och inläggen är därför mycket slitstarka. Den hampa som används av Windelmanufaktur kommer enbart från små gårdar och är strikt kontrollerad. Bomullen som används i tyget är gjord av 100% certifierad ekologisk bomull.

 
Denna prefold passar utmärkt i de mindre storlekarna av Alma och Olmos ullbyxor.

Tvätt: max 60 grader 

Alla inlägg bör tvättas innan första användningen. Det tar flera tvättar innan de når maximal sugkraft! 

Storlek efter tvätt: ca 24 cm x 30 cm (8* 30 cm vikt på 3)

Material: 55% hampa 45% bomull 

Made in Germany